ترسیم نقشه های سازه

ترسیم نقشه های سازه  یکی از مهمترین مراحل ساختمان سازی که پیمانکار باید آشنایی کامل و دقیقی نسبت به این مرحله داشته باشد، نقشه کشی ساختمان است. یکی از خدمات ویژه شرکت اطمینان صنعت رهپویان ، نقشه کشی ساختمان است. برای ساختمان سازی ابتدا پیمانکار باید اقدام به تهیه نقشه ساختمان کند، سپس سایر مراحل ساختمان سازی که شامل گرفتن جواز، برآورد هزینه های ساخت و ساز ساختمان ، و.. را انجام می دهد.

به طور کلی پرسه نقشه کشی ساختمان در دو مرحله طراحی و اجرا می شود، در مرحله اول، اندازه های فنی پروژه مشخص می شود و در مرحله دوم نقشه برداری ساختمان ، پیمانکار می تواند بر اساس آن برآورد دقیقی از هزینه های پیش رو و زمان تحویل پروژه را تعیین کند. امروزه با توجه به اهمیت معماری داخلی و خارجی ساختمان ها، پیمانکاران بعد از تایید نقشه ساختمان، درخواست طراحی دکوراسیون داخلی را به نقشه کش می دهند. این کار علاوه بر استفاده حداکثر از فضای در دسترس واحد ها بر زیبایی آن ها تاثیر بسیاری می گذارد.

خدمات عمرانی نقشه کشی ساختمان در رشته های معماری، مهندسی از قبیل مهندس عمران، برق و مکانیک کاربرد دارد. زیرا در فرآیند ساختمان سازی باید مواردی از جمله، تعیین مکان تاسیسات برق و مکانیکی ساختمان، طراحی ساختمان و… مشخص باشد.

فرایند ترسیم نقشه های سازه

ترسیم نقشه های سازه

در شرکت رهپویان صنعت و دیگر شرکت های ساختمان سازی، فرایند کار بدین صورت است:

  •  ترسیم  نقشه کناف و سقف کاذب ساختمان
  •  ترسیم نقشه معماری
  •  محاسبات سازه
  •  طراحی نقشه تاسیسات برق
  •  طراحی نقشه تاسیسات مکانیکی

که هر کدام از این مراحل توسط مهندسان مربوطه ترسیم و محاسبه خواهد شد. البته در طراحی انواع نقشه ساختمان و خدمات عمرانی ، عوامل دیگری نیز وجود دارد که بسیار تاثیر گذار هستند. این موارد به شرح زیر می باشد:

  • قانون های شهرداری و شهرسازی
  • مقررات ملی ساختمان سازی
  • استاندارد های بین المللی
  • نوع کاربری ملک

دلیل نقشه کشی ساختمان چیست؟

نقشه کشی ساختمان دارای دلایل بسیاری می باشد که در این قسمت از مقاله قصد داریم این دلایل را به طور دقیق بررسی کنیم. برخی از مهم ترین دلایل ترسیم نقشه سازه به شرح زیر است:

استفاده حداکثری از مکان

استفاده حداکثری از فضا یکی از مهم ترین دلایل نقشه کشی ساختمان است. امروزه برای اینکه از فضا های کوچک بیشترین استفاده را کنند، باید در ترسیم نقشه آن توجه بسیاری کنند. 

از این رو تنها با یک نقشه دقیق می توان از یک فضا بیشترین استفاده را کرد. و همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم رایانه، می توان نقشه هایی از فضای بیرون و درون ساختمان ترسیم کرد. که این امر هم سبب صرفه جویی در زمان طراحان و هم باعث ساختن ساختمانی با طرح دلخواه می شود.

جهت ارائه طرح و ایده قبل از ساخت ساختمان

با توجه به اهمیتی که نقشه ساختمان دارا می باشد، برای رسیدن به طرح مدنظر باید بارها و بارها این نقشه ها ترسیم شوند. از این رو برای اینکه طراحان طرح های مدنظر خود را به پیمانکاران نشان دهند، ترسیم نقشه ساختمان بهترین و کم هزینه ترین راه است.

اهمیت نقشه کشی ساختمان

همانطور که میدانید داشتن نقشه جهت انجام هر کاری یکی از مهم ترین موارد است. از این رو با توجه به توضیحات بالا نقشه کشی ساختمان هم از اهمیت بالایی برخوردار است. 

حالا شاید برای شما این سوال پیش آید که چرا تاکید ما بر نقشه کشی ساختمان بسیار است؟ تنها دلیل ما برای تاکید بیشتر این است که با نقشه کشی ساختمان می شود خطاها و مشکلات مختلف که ممکن است در  نیمه راه پیمانکار با آن مواجه شود را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل آن ها را حل کرد.

از این رو برای اینکه یک نقشه ساختمان با کمترین خطا را داشته باشید، باید به مهندسان با تجربه و کاربلد جهت ترسیم نقشه سازه مراجعه کنید.

اهمیت نقشه کشی ساختمان

نقشه کشی ساختمان به چند دسته تقسیم بندی می شود؟

نقشه کشی ساختمان با توجه به مراحل اجرایی آن، به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود. اولین مرحله از مراحل نقشه کشی ساختمان، ترسیم نقشه معماری ساختمان است. 

نقشه معماری ساختمان

نقشه های معماری، بر اساس اطلاعاتی از محل ساخت و نوع کارکرد ساختمان ترسیم می شود. به طور کلی نقشه هایی که در مراحل اولیه طراحی می شوند، بیشتر فضای کلی و ظاهری ساختمان را تحت نظر قرار می دهند. که شامل موارد زیر می شود:

موقعیت در و پنجره

ضخامت دیوار 

محل قرار گیری بخش های مختلف واحد

مشخص کردن راه پله ها

و…

در مرحله دوم ترسیم نقشه سازه ساختمان، نیاز است که جزئیات اصلی تری را در نظر گرفت. نقشه هایی که در این مرحله مدنظر قرار گرفته می شود به شرح زیر است:

  • نقشه اسکلت ساختمان
  • نقشه پی و ستون های سازه
  • نقشه نمای ساختمان
  • و….

نقشه کشی شهرسازی

بعد از ترسیم نقشه معماری ساختمان، کنون نوبت به ترسیم نقشه شهرسازی ساختمان می باشد. نقشه شهرسازی ساختمان همانطور که از نامش مشخص است بر اساس نیاز های شهر طراحی می شوند. این نقشه به موارد زیر اهمیت می دهد:

  • مسیر رفت و آب شبکه آبی 
  • مسیر سیم کشی برق 
  • مسیر سیم کشی تلفن ها
  • مسیر لوله کشی گاز
  • طراحی نقشه بر اساس کاربری زمین ساختمان
  • و..

این موارد جزو مهمترین مسائل مربوط به نقشه کشی شهرسازی ساختمان می باشد. 

نقشه کشی تاسیسات ساختمان

برای انجام تاسیسات دقیق ساختمان، ابتدا باید نقشه آن توسط مهندسان مربوطه ترسیم شود. مهم ترین بخش تاسیسات ساختمان شامل موارد زیر است:

لوله کشی ساختمان که شامل تمام مسیر هایی است که به لوله کشی نیاز دارد، برای مثال لوله کشی فاضلاب، لوله کشی سرمایش و گرمایش ساختمان، لوله کشی موتورخانه، لوله کشی سیستم تهویه.

تاسیسات الکتریکی ساختمان که شامل تمام مسائل مربوط به سیم کشی ها ، کابل ها و اطلاعات الکتریکی برق ، تلفن و .. را شامل می شود.

با توجه به این مراحل، متوجه شدید که نقشه کشی ساختمان، به پیمانکاران جهت انجام جزئی ترین مسائل کمک بسیار می کند. از این رو طراحی یک نقشه دقیق و حرفه ای موارد زیر را به همراه دارد:

نقشه کشی تاسیسات ساختمان

اتمام پروژه در زمان تعیین شده

انجام پروژه اصولی و با کمترین خطا

کاهش خطا های احتمالی

کاهش نیاز به بازسازی در آینده

خدمات شرکت رهپویان صنعت در زمینه نقشه کشی ساختمان

شرکت ساختمان سازی رهپویان صنعت با توجه به دارا بودن مهندسان با تجربه و کاربلد در زمینه ترسیم نقشه سازه توانسته بهترین طراحی را ارائه دهد. به طور کلی خدمات این شرکت شامل موارد زیر است:

  • پیاده سازی ساخت طبق نقشه
  • طراحی، اجرا و نظارت راه و ساختمان
  • طراحی نقشه برای دیزاین خانه ها
  • طراحی دکوراسیون داخلی
  • مشاوره در زمینه طراحی، اجرا و مدیریت پروژه.
  •  طراحی انواع نقشه های ساختمانی
  • انجام خدمات نقشه برداری
  • طراحی محوطه سازی با به روزترین متد ها
  • تهیه نقشه های هوایی و نقشه های توپوگرافی.

تضمین قیمت ترسیم نقشه های سازه

بخش مهم دیگری که در فرآیند ساختمان سازی بسیار اهمیت دارد، قیمت خدمات ارائه شده توسط شرکت می باشد. قیمت خدمات نقشه کشی ساختمان در شرکت رهپویان صنعت، بسیار مناسب نسبت تر نسبت به سایر شرکت های ساختمان سازی است. این شرکت با وجود مهندسان و مشاوران با تجربه ای که در زمینه خدمات ساختمان سازی دارد، تمام تلاش خود را می کند تا با کمترین هزینه پروژه ها ی ساخت و ساز شما را اجرا کند.

ترسیم نقشه های سازه
0 تومان
ترسیم نقشه سازه سازه فولادی (متر مربع)
0 تومان
ترسیم نقشه سازه سازه بتنی (متر مربع)

طراحی و ترسیم نقشه های سازه مدرن

نقشه کشی ساختمان

یکی از ویژگی های نقشه های طراحی شده توسط مهندسان رهپویان صنعت، به روز بودن و برخورداری از دانش روز دنیا است. نقشه هایی که طراحی شده اند. مانند: طراحی نمای ساختمان  باید استاندارد های ساخت و ساز، به طور کامل در آن ها رعایت شده باشد. این موضوع از این جهت مورد اهمیت است که تمام نقشه های ترسیم شده ابتدا باید مورد قبول سازمان هایی از قبیل شهرداری قرار بگیرند. زیرا در غیر این صورت شما باید هزینه مجدد جهت ترسیم دوباره نقشه ساختمان سازی پرداخت کنید. برای آشنایی بیشتر با این موضوع به وبلاگ رهپویان صنعت مراجعه کنید.

برای دریافت مشاوره و راهنمایی با ما همراه باشید.

پیمایش به بالا
اسکرول به بالا