کناف و سقف کاذب ساختمان

قبل از معرفی سقف کاذب باید بگویم  همانطور که یک ساختمان بدون سقف محکم ناقص است ، فضای داخلی خانه نیز بدون سقف مناسب ناقص است. سقف یا دیوار پنجم به طور پیوسته در دنیای دکوراسیون داخلی که تقریباً چهار دیوار و کف را شکل می دهد تشکیل می شود. اگرچه سقفی کاذب سالهاست که وجود دارد ، اما از نظر الگو ، فناوری وعایق بودن صدا و هوا به روز شدهوامکانات بیشتری را شامل می شود البته بهتراست قبل از آشنایی با انواع سقف کاذب با ان بیشترآشنا شویم.

  • سقف کاذب چیست؟
  • استفاده از سقف کاذب چه معایب و مزایایی دارد؟
  • چه زمانی باید از کناف استفاده کرد؟

این سوالات بخشی از مهم ترین سوالاتی است که ممکن است ذهن افراد مختلف را درگیر خود کرده باشد. از این رو یافتن پاسخی مناسب برای آن ها تنها با خواندن این مقاله میسر می شود. بنابراین اگر شما هم به دنبال پاسخی ساده و درست در مورد سقف کاذب و کناف، ویژگی های هر یک از آن ها و … هستید، بهتون خواندن این مقاله و وبلاگ رهپویان صنعت را پیشنهاد می کنم.

گروه رهپویان صنعت بهترین و با کیفیت‌ترین سقف کاذب را با کمترین هزینه ممکن بارای شما نصب و اجرا می‌کند و طراحی ظاهری و زیبایی بصری آن را با سلیقه شما سازگار و هماهنگ خواهد کرد. برای ارتباط و دریافت مشاوره از مهندسان رهپویان صنعت می توانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

سقف کاذب چیست؟

شاید شما هم در مکان های مختلف مشاهده کرده باشید که سقفی گچی یا در برخی مواقع غیر گچی در زیر سقف اصلی قرار گرفته است. این سقف ها همان سقف کاذب هستند. که در زیر سقف اصلی یک اتاق یا خانه قرار گرفته است. این سقف ها که به صورت آماده وجود دارد وجزء خدمات عمرانی بحساب می آید ؛ ممکن است از جنس چوب، شیشه و یا گچ باشد.

در اکثر مواقع استفاده از سقف های کاذب تنها برای زیبایی محیط استفاده می شود که افراد می توانند بر اساس سلیقه خود و یا نوع محیط مورد نظر ( خانه، اداره، اتاق خواب) می توانند مدل ها ی مورد نظر خود را انتخاب کنند.

جنس های مورد استفاده در سقف کاذب

سقف کاذب گچی

همانطور که میدانید، ماده اصلی سازنده گچ کلسیم می باشد، از این رو برای ساختن سقف هایی با وزن پایین از گچ استفاده می کنند.

این سقف های گچی به شکل تخته ای قرار دارند و برای قرار گیری آن ها در سقف از چارچوب های آهنی و یا چوبی استفاده می کنند. 

سقف کاذب گچی
سقف کاذب چوبی

سقف کاذب چوبی

دیگر نوع رایج سقف های کاذب، سقف کاذب از جنس چوب است. با توجه به دارا بودن ساختار زیبای چوب و وجود بافت های طبیعی بر روی آن کمی گران تر از سایر جنس های سقف کاذب است. به همین دلیل است که بیشتر سقف های کاذب از جنس چوب را ممکن است تنها در ساختمان های مسکونی بر خلاف پروژه های تجاری بزرگ دیده باشید.

سقف کاذب شیشه ای

یکی دیگر از انواع سقف کاذب ، سقف های کاذب از جنس شیشه هستند. که از انواع شیشه های تزئینی و مقاوم ساخته شده اند.

یکی از مزایای استفاده از سقف کاذب شیشه ای، بهره وری بیشتر از نور ساختمان است. بنابراین در ساختمان هایی که میزان نورگیری آن ها کم است، می توان  از این نوع سقف ها استفاده کرد.

به طور کلی از سقف های کاذب شیشه ای در استخر ها، لابی هتل ها و ساختمان ها و در گلخانه ها به طور گسترده استفاده می شود.

سقف کاذب شیشه ای

هزینه سقف کاذب چگونه محاسبه می شود؟

نوع طراحی

سقف های کاذبی که ساختار پیچیده تری دارند، نسبت به دیگر سقف های کاذب گران تر هستند.

اندازه 

قیمت سقف کاذب برای یک سقف بزرگ کمتر از سقف های کوچک تر است زیرا مواد مورد نیاز را می توان به صورت عمده به صورت عمده خریداری کرد.

کیفیت و هزینه 

هرچه کیفیت مواد مصرفی در ساخت سقف کاذب بیشتر می شود، قیمت سقف کاذب نیز به همان مقدار افزایش می یابد. هزینه نصب سقف کاذب شامل مواردی مانند اتمام ، اتصالات ، برش ، روشنایی ، منطقه و غیره می باشند. که ممکن است متفاوت باشد. 

در دسترس بودن

اگر موادی که استفاده می کنید به راحتی در بازار موجود باشد، هزینه حمل و نقل و تدارکات را می توان کاهش داد.

کناف و سقف کاذب چیست؟

کناف نوعی صفحه روکش دار از جنس گچ است. امروزه با استفاده از کناف می توان کلیه کارهای ساختمانی را که در گذشته انجام آن تنها با گچ امکان پذیر بود را، انجام داد. مانند طراحی سه بعدی سقف یا نور پردازی یا تهویه هوا و.. که برای نوسازی ساختمان از آن زیاد استفاده می شود.

سقف کاذب

مهمرین کاربرد استفاده از کناف و سقف کاذب به جای گج

مهم ترین کاربرد و استفاده کناف در سقف کاذب است. به کمک سقف کاذب کناف اول از همه امکان پوشاندن تاسیساتی که در سقف به کار رفته وجود دارد.  علاوه بر این، میشه نور مخفی و طرح‌های معماری رو به آسانی به کمک کناف اجرا کرد. که البته از این رو می توان گفت استفاده از این امکانات به هوشمند سازی ساختمان نیز کمک می کند. از این رو می توان گفت کناف یکی از جایگزین های بسیار خوب برای سقف رابیتس است.از دیگر کاربرد کناف می توان به استفاده آن ها به عنوان دیوار های جداکننده پوششی و دکوراتیو اشاره کرد.

  • بالا رفتن سرعت کار با استفاده از کناف
  • دارا بودن تنوع بالا در طراحی نسبت به کچ
  • امکان ترکیب انواع نورهای دکوراتیو و اصلی با استفاده از کناف

سقف کاذب کناف چه مزایا و معایبی دارد؟

با توجه به توضیحات بالا که سعی کردیم توضیح کاملی در زمینه کناف و انواع کاربرد آن که توسط شرکت خدمات عمرانی ارائه می شود بگوییم ، می توان گفت امروزه سقف کاذب کناف به عنوان یکی از پرکاربرد ترین و همینطور محبوب ترین انواع سقف کاذب شده است. 

دلایل محبوبیت سقف کاذب کناف

  • صرفه جویی در انرژی 
  • صرفه جویی در زمان
  • امکان پیاده سازی طراحی های مختلف
  • قابلیت برداشتن و دسترسی آسان به تاسیسات زیر سقف
  • نصب سریع و آسان
  • قابلیت برداشتن و دسترسی آسان به تاسیسات زیر سقف
  • اقتصادی و مقرون به صرفه بودن
  • سبک بودن
  • قابلیت نصب چراغ های تزئینی به صورت توکار و روکار
  • امکان تعمیر آسان 

معایب سقف کاذب کناف

با توجه به مزایا سقف کاذب کناف بسیاری که در قسمت بالا از سقف کاذب کناف گفتیم، سعی داریم در این بخش به معایب این سقف ها بپردازیم. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که این معایب در صورتی ظاهر می شود که در اجرای سقف کاذب اشتباهی رخ داده باشد. از این رو این معایب جزو عیب های ذاتی سقف های کاذب کناف نیستند.

عدم مقاومت نسبت به رطوبت

سقف کناف در برابر آب و رطوبت مقاوم نیست، البته صفحه کناف ضد آب هم داریم که در محیط های مرطوب استفاده میشود. در صورت استفاده از این مدل کناف، مقاومت سقف در برابر بخار آب بسیار زیاد میشود.

سقف کاذب
سقف کاذب

عدم مقاومت نسبت به ضربه

سقف کناف در برابر ضربه مقاوم نیست، اما اگر آن را با گچ پر کنید، خیلی مقاوم تر می شود. درسته که کناف در برابر ضربه ضعیف است، اما اگر بعد از نصب دچار شکستگی و یا خرابی شود، امکان ترمیم آن به آسانی وجود دارد.

سقف کاذب کناف چه اجزایی داره؟
  1. سازه سقف کاذب: قسمتی از سقف کاذب به حساب می آید که وظیفه‌ی این بخش باربری سقف کاذب و اتصال آن به سقف اصلی ساختمان را بر عهده دارد. 
  2. آویزها: اتصال سازه‌ی باربر سقف کاذب کناف به سقف اصلی به کمک آویزها انجام میشود.
  3. بتونه درزگیر: برای درزگیری بین صفحات و محل پیچ‌ها استفاده می شود 
  4. پودر ماستیک: پس از انجام درزگیری های لازم و قبل از رنگ کردن باید از پودر ماستیک استفاده کرد تا از نمایان شدن درزها بخاطر اختلاف رنگ مصالحِ زیر سازه جلوگیری شود.  از این رو می توان سطح یک دست و صافی قبل از رنگ داشته باشیم.
  5. نوار ترن فیکس: برای جلوگیری از ایجاد ترک در محل اتصال  کناف به گچِ دیوار استفاده میشه.
  6. پیچ: برای اتصال پانل به سازه و سازه به سازه استفاده می شود.  این پیج ها با توجه به ضخامت سازه، ابعاد دهانه و نوع سقف کاذب به کار می رود.
برای اجرای کناف و سقف کاذب به چه ابزاری نیاز داریم؟
  •  انواع تراز
  • شاقول
  •  ریسمان رنگی
  •  متر
  •  ابزار برش و نصب (مثل هیلتی، دریل، فرز و …)
  •  ابزار درزگیری 
  •  وسایلی برای حمل و جابجایی پانل‌ها

سقف کاذب
اجرای سقف کاذب کناف به چه عواملی بستگی دارد؟

زمان مورد نیاز برای اجرای سقف کاذب به عوامل زیر وابسته است:

  • حجم کار
  • نوع و یا جنس سقف
  • محل اجرا
  • تعداد افراد تیم پیمانکار
  • مهارت پیمانکاران
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا